Waar ligt St. Florentin?

St. Florentin ligt tussen de plaatsen Troyes en Auxerre, zo'n 150 km ten zuid-oosten van Parijs, op de grens van de Bourgogne en de Champagne. Het vliegveld ligt ongeveer 4 km buiten het stadje, naast het kleine dorpje Chéu.

Het vliegveld wordt gebruikt door motorvliegers, ULV-vliegers, parachutisten en de lokale zweefvliegers. Er liggen maar liefst drie landingsbanen naast elkaar: een baan voor motorvliegtuigen en twee banen voor de zweefvliegers. Het gebied rond St. Florentin heeft goede thermiek en is dus uitstekend geschikt om te leren zweefvliegen!

In de nabije omgeving liggen uitgestrekte korenvelden. In alle windrichtingen ligt binnen 50 km een vliegveld: overlandvliegen voor gevorderden (brevethouders) behoort dan ook goed tot de mogelijkheden!

St. Florentin en omgeving

Het stadje St. Florentin ("St. Flo") heeft een typisch Frans centrum met monument, fontein, markt en diverse gezellige cafeetjes daar omheen. Zo'n 20 km onder St. Flo ligt de beroemde wijnstreek Chablis.

Omdat wij in dagdelen (ochtend / middag) vliegen is er tijd over om ook deze prachtige omgeving te verkennen.

U kunt bijvoorbeeld de middag gebruiken voor uitstapjes in de omgeving of - wanneer u 's middags vliegt- juist de ochtend voor een goede kop "café au lait" in het gezellige dorp.

Er zijn diverse interessante plaatsen in de nabije omgeving te bezoeken, waaronder diverse kastelen, marktjes, grotten, wijnproeverijen (Chablis!) en uiteraard de grotere steden als Auxerre en zelfs Parijs!

Toeristische informatie over de omgeving van St. Florentin kun je hier en hier vinden (in het engels).

 

De camping op het vliegveld

De lokale Franse zweefvliegclub in St. Flo beschikt over een gezellige camping welke voorzien is van moderne faciliteiten als douches, toiletten en een wasmachine. Reizen tussen een eventuele slaapplaats in St. Flo en vliegveld hoeft dus niet. De camping is geschikt voor tent, caravan of camper en beschikt tevens over enkele electriciteitspunten.

Het avondeten wordt bereid in een speciale, grote kooktent welke door de organisatie zelf meegenomen wordt en voorzien is van alle kook-luxe: diverse gasfornuizen, koelkasten, kookgerei en warm- en koudstromend water zijn aanwezig in de tent. Daarnaast zijn stoelen en tafels aanwezig. Een keer per week houden we een grote BBQ.

Op de camping is een grote vuurplaats aanwezig wat iedere avond voor veel gezelligheid zorgt! Hier worden de hoogtepunten van de dag besproken, meestal ondersteund door gitaar- of pianomuziek. Ook worden tijdens het kampvuur de bijzonderheden voor de volgende dag besproken.

Routeplanner
Start ( Netherlands)


Destination
St Florentin - Aérodrome de Chéu
D34
89600 (France)

Route naar St Flo

St. Florentin is vanaf midden-Nederland gewoonlijk 6 á 7 uur rijden. Gebruik deze routeplanner om de afstand en route preciezer uit te rekenen. Je hoeft alleen de postcode van je vertrekpunt in te voeren en de routebeschrijving wordt gemaakt. Tevens krijg je bij aanmelding een algemene routebeschrijving van ons toegestuurd.

Het vliegveld ligt een paar kilometer van St Florentin, naast het plaatsje Chéu. Het staat lokaal aangegeven (Aérodrome).