Zweefvliegclub Gliding Adventures Europe

Gliding Adventures Europe (GAE) is een Nederlandse zweefvliegclub die zich hoofdzakelijk richt op het organiseren van zweefvliegvakanties in Frankrijk voor mensen die zelf willen leren vliegen. We organiseren deze vakanties in het voorjaar en in de zomer zodat je kunt vliegen in je vrije tijd. Op deze manier kun je het zweefvliegen prima combineren met school, studie of werk!

Tussen het voorjaars- en zomerkampen bieden wij tevens de mogelijkheid om -geheel facultatief- op Terlet (bij Arnhem) te vliegen in het weekend.

Doordat wij over een ervaren kader van Nederlandse vliegers en -instructeurs beschikken, kunnen wij een zeer efficiënt vliegbedrijf aanbieden dat garant staat voor zeer veel starts: gemiddeld 2200 starts in 3 weken! Hierdoor leer je het vliegen supersnel en kun je soms zelfs al na 2 weken solo vliegen! (ter vergelijking: je bent ongeveer een jaar bezig om solo te komen als je alleen in de weekenden in Nederland vliegt)

GAE is een een door de KNVvL officiëel erkende zweefvliegclub en mag daarom theoriecursussen en -examens geven en afnemen. Wij leiden in principe op tot en met het GPL (Glider Pilot Licence (het vroegere Zweefvliegbewijs)). Met dit bewijs mag je zelfstandig vliegen, passagiers meenemen en overlandvuchten maken (van A naar B vliegen).

GAE kent geen verplicht winteronderhoud zodat ook personen met weinig tijd bij ons kunnen vliegen. Wij beschikken over eigen, erkende zweefvliegtechnici en werkplaats zodat al het materiaal, vliegend of rollend, zorgvuldig gekeurd en onderhouden wordt.

Het ledenbestand van Gliding Adventures Europe telt nu ongeveer 100 actieve leden van alle leeftijden en bestaat uit een bont gezelschap wat garant staat voor een hoop plezier, gezelligheid en mooie vliegverhalen!

De voordelen op een rijtje:

  • Veel starts per dagdeel, snel solo / GPL!
  • Vliegen in de vakantie
  • Gezellige club met veel leuke leden (jong&oud)
  • Geen verplicht winteronderhoud
  • Veilig vliegen, volledig KNVvL erkend
  • Naast het vliegen tijd om ook de franse omgeving te verkennen
  • Eenmaal terug in Nederland, in de weekenden kunnen vliegen op Terlet (het meest thermische veld van Nederland!)
  • Goede basis om eventueel (verkeers-)vlieger te worden!